Ritkán adódik lehetőség arra, hogy olcsóbban tankoljanak az autósok, vagy ha mégis, az általában valamilyen technikai malőr következménye. Két éve az állásába került egy Shell-kút vezetőjének az Egyesült Államokban, hogy egy elcsúszott tizedesvessző miatt órákon át gyakorlatilag 1978-as árakon értékesítették az üzemanyagot.

Egy másik amerikai kúton azonban nem hibáról volt szó: egy tavalyi akció keretében minden vásárló 5 dollár, azaz körülbelül 1700 forint kedvezményt kapott, aki úgy lépett be az üzletbe, hogy viccesen táncolt a pénztárig. Az ajtóra kiragasztott felirat szerint a kiemelkedően szórakoztatónak ítélt produkciókért az összeg dupláját ajánlották fel.

Sokat szó szerint megmozgatott a kezdeményezés, a legjobb rögtönzött táncok biztonsági kamerás felvételeiből szemezgetve a Gas Station Antics TikTok-csatornájára került fel egy válogatás, amit több mint 27 millióan néztek meg:

@gasstationantics When people ask why we stay working here...it's because of these customers ❤️ #dance #gasstation #customerservice ♬ Canned Heat - Jamiroquai

Tekintve, hogy Magyarországon (újra) emelkedő tendenciát mutat a benzin és a gázolaj ára is – a héten mindkettő háromszor drágult –, nem kizárt, hogy itthon is értékelnék, ha nyerhetnének pár liter üzemanyagot egy néhány másodperces tánccal.