Bár lassan csökkennek az üzemanyagok árai az Egyesült Államokban, a helyieknek még mindig panaszkodásra ad okot, hogy négy dollár körül mérnek egy gallon (3,785 liter) benzint. Egy véletlen folytán viszont komoly árengedményt kaptak azok, akik Chattanooga egyik Shell-kútjánál álltak meg tankolni. 

Technikai hiba miatt idén áprilisban öt órán keresztül a meghatározott ár tizedéért mérték az üzemanyagot. Valószínűleg valaki rosszkor, rossz helyre ütött be egy tizedesvesszőt, így került sor a pénztárcabarát akcióra.

Mindössze 0,41 dollárba került ott egy gallon benzin, ami nagyjából 43 forintos literenkénti árnak felel meg. Az emberek jöttek-mentek, kihasználták a lehetőséget, és senkinek sem tűnt fel a dolog, míg egy helyi autós, Hank DeHart állt be a töltőoszlophoz. Mivel prémium-üzemanyagot tankolt, 12 gallonért fizetett 5,64 dollárt amitől ő is meglepődött. A helyzet kihasználása helyett viszont bement a shopba, és szólt a személyzetnek a hibáról. 

43 forintért adták a benzint egy amerikai kúton 1

0,449 dollár volt a prémium benzin ára a kúton, vagyis árfolyamtól függően 40-45 forintba került literje a jobb minőségű üzemanyagnak. (kép: Facebook.com)

Tettét a közösség iránt érzett felelősség motiválta. “Igen, a nagy olajcégek túlélnek. De tudják, a tulaj ezen a környéken él, van egy üzlete itt Chattanoogában vagy East Ridge-ben, tehát helyi ember. Ő nem egy gigantikus cég, neki minden cent számít.”