A rendőröket is váratlanul érte, ahogy piros villogókkal elhaladt előttük egy Honda S2000, aminek megjelenése a Japánban használt rendőrautókéra hajaz. Egy angliai kiállításra igyekeztek a különlegességgel, azonban már nem jutottak el vele a célig, ugyanis lefoglalták – a slusszpoén az, hogy nem azért, amire elsőre gondolnánk.

Bár tény, hogy a northhamptonshire-i egyenruhások először az autón villogó LED-fényekre figyeltek fel, megállapították azt is, hogy az autóra sosem kötöttek kötelező biztosítást, így hivatalosan ezzel az indokkal, nem pedig az álca miatt kobozták el a Hondát, számolt be a rendhagyó átalakítás részleteiről a Carscoops.

Noha számos kérdést vet fel, mennyire lenne alkalmas rendőrautónak a kétüléses roadster, hiszen nemcsak a gyanúsítottaknak, de a felszerelésnek sem lenne elegendő hely, el kell ismerni, hogy precízen vitelezték ki az átalakítást. A legapróbb részletekre is ügyeltek: a fekete-fehér festés mellett még a japán feliratok elhelyezése is megfelel a szabványnak – ehhez képest meglehetősen banális hiba a biztosítás hiányával elcsúszni azon a bizonyos banánhéjon.

Meglepő, miért foglalták le a kamu rendőrautót 1

Tíz évig volt gyártásban a lehajtható tetős S2000, amire meglepően sokat kellett várni, a Honda ugyanis még 1995-ben, tehát négy évvel azelőtt bemutatta, hogy az első példányok elhagyták volna a gyártósort. (Fotó: Honda)

Két generációt is megélt 1999 és 2009 között a Honda S2000, aminek sikerét jól jelzi, hogy ez idő alatt több mint 110 ezer példányt gyártottak belőle. A körülbelül 240 lóerős teljesítményével – amit eleinte 2,0, majd 2,2 literes VTEC-szívómotorral biztosítottak – szó szoros értelemben kiváló erősítés lenne bármilyen rendőrségi flotta számára, igaz, a 210-220 Nm-es nyomatéka sosem tartották igazán combosnak.