Péntek délután három óra körül történt egy elég csúnya baleset az M0-s budapesti szakaszán. Négy autóban és egy kisteherautóban keletkezett igen komoly kár, ebből az egyik egy Bentley Bentayga SUV, egy másik pedig szintén Bentley, egy Flying Spur.

A videó alá érkezett komment szerint a Ford Fiestát vezető autós rongyolt bele a sorba, de ez nem biztos, mások állítása szerint a Transit okozta a balesetet. Az már biztosabbnak tűnik, hogy a Bentayga felszaladt a szalagkorlátra, a Fiesta az út közepén állt meg, a Ford Transit alól kiszakadt a komplett futómű és a Flying Spur jobb hátsó kereke is nagyon természetellenesen áll.

Kíváncsiak lennénk a biztosító ügyintézőjének arcára, amikor meglátja a betétlapot. Mindegy ki okozta a balesetet, a bonus-malus besorolása ezek után tuti visszarepül az időben.

@fakivagas

♬ 原聲 - xiaoxue

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi közleményt adta ki a balesettel kapcsolatban:

„Ráfutásos balesetet szenvedett négy személygépkocsi és egy kisteherautó az M0-s autóút 26-os kilométerénél., a Nyíregyháza felé vezető oldalon, Budapesten. A főváros hivatásos tűzoltói áramtalanítják a járműveket. A baleset miatt két sávon forgalmi akadály alakult ki az érintett útszakaszon.”

Olyan baleset történt az M0-son, hogy a biztosító is leizzad 1

Bentley Bentayga

A V8-as, 550 lóerős Bentley Bentayga használtan 60-70 millió forint környékén mozog, az új ára erősen karcolja a 100 milliót, felszereltségtől függően. A V6-os hibrid változatért sem kérnek kevesebbet, annak motorja 449 lóerős. A Flying Spur pedig még használtan is közel 100 millió, a hatliteres W12-es változat 632 lóerős, de opció még a 4,0 literes V8-as, illetve konnektoros hibridként is elérhető, melynek alapját 2,9 literes V6-os erőforrás adja.

Olyan baleset történt az M0-son, hogy a biztosító is leizzad 2

Bentley Flying Spur