Szűk két hónapja próbáltuk ki az új Suzuki Swiftet, amely háromhengeres motorral, új külsővel és modernizált belsővel érkezett meg a piacra. Akkor még nem tudtuk, pontosan mennyibe fog kerülni itthon, de most vége a találgatásnak, itt vannak az új Swiftek és frissített Vitarák pontos árai.

Az új Swiftet már nem Esztergomban, hanem Japánban gyártják, onnan érkezik hozzánk is, a magyar gyárban az S-Cross és  modellfrissítésen átesett Vitara készül. A Swift estében az akciós alapár 6,13 millió forint, amiért GL+ felszereltséget, ötfokozatú, kézi váltót és elsőkerék-hajtást kapunk. Az előző generációhoz képest ez valamivel drágább, a kifutó Swift alapára 5,83 millió forint volt. A csúcsváltozat a GLX, CVT automata váltóval, szintén fronthajtással és kéttónusú fényezéssel, amelyet 7,54 millió forintért vihetünk haza. Persze csak akkor, ha nem alkudunk kicsit, mert nemrég kiderítettük, hogy lehet…

Sajnos nagy kedvencünk, a 129 lóerős Swift Sport elköszönt a kínálatból.

2024 első negyedévében toronymagasan a Suzuki Vitara vezette a hazai eladási rangsort, és ezt a lendületet segíthet megtartani a ráncfelvarrás. A külső módosítások a Vitara orrát érintették leginkább. A zongoralakk hűtőmaszk két oldalán hegyesre húzott fényszórók világítanak, a kerékdobok hangsúlyosabbak. A színválaszték két újdonsága a fekete gyöngyház tetővel kombinált kék gyöngyházfényezés, illetve egy sötétszürke gyöngyházfestés.

Megjöttek az új Suzukik magyar árai 2

Az utastérben új a 9 colos érintőképernyő, amely többek között vezeték nélküli okostelefon-integrációt (Apple CarPlay, Android Auto) kínál. A frissített Vitara akciós alapára 7,8 millió forint, amiért cserébe 129 lóerős, 1,4 literes, mildhibrid turbómotort kapunk, hatfokozatú, kézi váltóval, elsőkerék-hajtással. A Vitara GLX csúcsváltozat összkerékhajtással, panorámatetővel és kéttónusú fényezéssel 8,93 millió forint.

A konkurensek közül az új Dacia Duster indulóára 7,2 millió forint. A Ssangyong Tivoli 7,7 millió navigációval, vezetéstámogató rendszerekkel, 163 lóerős motorral, az MG ZS akciósan 6,5 millióba kerül.

A kérdés már csak az: az új Swift, még mindig a mi autónk?
Igen
23% (872)
Nem
77% (2969)