Az autópálya-kezelő szerint április 11-én fülledt és napos idő volt az M1-es autópályán, amikor a folyamatosan haladó sorból egyszer csak kivágódott egy autó. Telefonozhatott vagy elbóbiskolhatott a sofőr, a figyelme mindenesetre biztosan nem az útra szegeződött.

Az autó előbb a szalagkorlátnak ütközött, majd a feje tetejére borulva pörgött. Az autó egyetlen utasa könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet, a helyszínen többen is megálltak segíteni.

MEGÁLL AZ ÉSZ #45

MEGÁLL AZ ÉSZ #45 😳 Drága breakdance mutatvány volt... ☀️ Fülledt napos idő, kicsit sűrű forgalom az M1-es autópályán április elején. ℹ️ Folyamatosan halad a forgalom, aztán egyszer csak kivágódik a sorbol egy szemályautó, nekidurran a szalagkorlátnak, majd felborul és pörög a tetején. ‼️ Vélhetően telefonozott vagy elbóbiskolt a sofőr. 🫂 Az utas könnyebb sérüléssel megúszta a balesetet. 🤗 Köszönjük azoknak akik megálltak segíteni! ❌ Senki ne vezessen, ha fáradt! ✅ Ha hosszabb útra indul valaki, 1-2 óránként álljon meg pihenni. ✅ Mozgassa át magát az autóból kiszállva egy pihenőhelyen! ✅ Ha úgy érzi szüksége van rá, igyon meg egy kávét, üdítőt! ☝ A követési távolságot mindig tartsd meg, hiszen nem tudhatod, mikor történik valamilyen váratlan esemény előtted! 👷🏼 Vezessünk felelősséggel! #mkif #baleset #figyelem

Posted by MKIF Zrt. - Az ország útja on Monday, April 22, 2024

Az eset kapcsán a szokásos tanácsokat tudjuk adni:

  • Ha fáradt vagy, ne vezess!
  • Ha hosszabb útra indulsz, 1-2 óránként állj meg pihenni!
  • Mozgasd át magad az autóból kiszállva egy pihenőhelyen!
  • Ha úgy érzed, szükséged van rá, igyál meg egy kávét vagy üdítőt!