A rózsásnak egyébként sem nevezhető angliai parkolási helyzetet még inkább meg tudja keseríteni az elmérgesedő szomszédi (v)iszony. Egy nőnek három év után lett elege abból, hogy a szomszédja folyamatosan a háza elé parkolt annak ellenére, hogy ezt tábla tiltja – írja a Sun.

Az elégtételről videó is készült, amiben több évnyi huzavonát követően elszállították a 2014-es évjáratú Kiát – a félórás felvételt alig néhány nap alatt több tízezren nézték meg. Hallható benne egy telefonbeszélgetés, amiben az autó tulajdonosa a tréler sofőrjének megpróbálta elmagyarázni, mi áll a mostanáig megoldatlan parkolási konfliktus mögött. „Ott van a házam, de nincs parkolóhelyem, ahová tudnék parkolni, pedig három éve ott lakom” – védekezett a szomszéd.

A párbeszéd folytatásából kiderült, hogy a pórul járt autós a tiltótáblával sem tud mit kezdeni, az autója ugyanis túlságosan hosszú, nem fér be a garázsba. Ez azonban nem számít érvnek: a hatályos előírások világosan fogalmaznak arról, hogy engedély nélkül tilos más ingatlana elé parkolni, máskülönben birtokháborítást követnek el, amit adott esetben a rendőrségnek is jelenthetnek.

Jól mutatja, mennyire kényes kérdés az Egyesült Királyságban a parkolás, hogy több millió forintnak megfelelő összeget kérnek el egy állandó parkolóhelyért. Garázsok esetében gyakran előfordulnak százmilliós nagyságrendű összegek is, de van, aki azért vásárol meg egy egyébként lakhatatlan ingatlant, hogy legyen hol parkolnia.

Az szintén nem új keletű, hogy szomszédok az utcai parkolás miatt súrlódnak egymással – igaz, egy brit férfi azzal húzta ki a gyufát, hogy hat autója van, és mindegyikkel csak a saját háza előtt hajlandó parkolni: