Örökzöld vitatéma, hogy az időseknek bizonyos kor fölött nem lenne szabad vezetniük, de természetesen ebben a korosztályban is akadnak kivételek, akik a legkisebb jelét sem mutatják annak, hogy romlottak volna a reflexei.

Húsvéthétfőn egy 76 éves ausztrál férfi autóját állították meg az Új-Dél-Wales-i rendőrök, akik nem kicsit lepődtek meg, amikor észrevették, hogy a Kia Cerato vezető- és anyósülését nem a szabvány szerinti biztonsági övvel látták el.

Az autó átvizsgálása során kiderült, hogy az eredeti öveket az idős férfi távolította el, azokat a Momo négypontos, versenyautókba szánt utángyártott biztonsági öveire cserélte. Az egyébként alkohol- és kábítószerfogyasztást ellenőrző rendőröknek bevallotta, hogy az interneten szerezte be az új öveket, és ő maga szerelte be az autóba.

Self-fitted Race car harness’ in a Kia. About 2:25pm on Monday 1st April 2024, Officer attached to mount Druitt HWP...

Közzétette: Traffic and Highway Patrol Command - NSW Police Force – 2024. április 1., hétfő

A legtöbb államban tilos az ilyen biztonsági övek használata, a hatóságok pedig attól is óva intik az autósokat, hogy ezeket nem ellenőrzött forrásból szerezzék be, sok hamis biztonsági öv ugyanis elbukott a töréstesztek során. A férfit figyelmeztetésben részesítették a szabálysértése miatt.