Fegyverrel loptak el egy autót egy parkolóból a floridai Jacksonville-ban. A nő azonnal segítséget kért, majd a helyszínre kiérkező rendőröknek elárulta, hogy a pénztárcája mellett az iPhone-ja is a Volkswagen Taos első ülésén maradt – írja az Autoevolution.

Az autótolvaj minden bizonnyal nem volt tisztában az iPhone készülékkereső funkciójával, ami egészen addig elárulja a telefon tartózkodási helyét, amíg bekapcsolva hagyják a készüléket (és csatlakozik az internethez), vagy le nem merül. Ez kapóra jött az egyenruhásoknak, legalábbis nem sok idő kellett ahhoz, hogy az egyik rendőr észrevegye a gyanúsítottat, akit őrizetbe is vettek, amint megérkezett az erősítés.

Az autóval együtt a pénztárcát és a telefont is visszaszolgáltatták a nőnek, az autótolvajnak azonban lőfegyverrel elkövetett autólopásért kell majd felelnie. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, valószínű, hogy évekre rács mögé kerül, így arra sem lesz lehetősége, hogy felfrissítse a nem éppen naprakész tudását a modern technológiák működésével kapcsolatban.

Már nem először fordult elő az elmúlt időszakban, hogy egy Apple-eszköz segít abban, hogy egy ellopott autó nyomára bukkanjanak. Arról az esetről a Vezess is beszámolt, melyben Kanadában tulajdonítottak el egy SUV-t, az autóba helyezett AirTag a végén már 11 ezer kilométerrel odébb, Dubajból küldött jelet.