A klasszikus pedálos kisautók, a lábbal hajtható Moszkvics, Lada egy generáció számára jelentették az álomjátékot. Ezek voltak az épülő szocializmus sokak számára elérhetetlen csodái, így érthető, hogy a bennük rejlő nosztalgiafaktor miatt mára reneszánszukat élik.

A szépen felújított darabok akár több százezer forintot is érhetnek, ami csak akkor tűnik soknak, ha megnézzük, mennyibe kerül egy hasonló modern, műanyag, fröccsöntött szemét, amit már villanymotor hajt. Ha választani kell, akkor inkább egy ilyen felújított stílusos klasszikus, mint a villogó LED-ekkel felszerelt BMW X6-másolat.

„A húsvéti nyuszi idén is kitett magáért, de a legmenőbb ajándékot egyértelműen a képen szereplő kisfiúnak hozta. Kis bajtársunk új szolgálati autójához gratulálunk, balesetmentes közlekedést kívánunk a Mentőszolgálat legcukibb járművével!” – fogalmazott Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Ledobta a húsvéti cukiságbombát az Országos Mentőszolgálat 1

Ha pedig érdekel a téma, és Keszthelyen jársz, akkor mindenképp nézz be a Festetics-kastélyba, mert az egyik kiállításon lapul a miniautók luxuskivitele.