Minden jel arra utal, hogy új trend van kibontakozóban az influenszerek körében. A közelmúltban a Vezess is beszámolt róla, úgy vettek videóra Oroszországban egy Toyota Land Cruisert, hogy menet közben egy Mercedes-Maybachot cipelt a tetején:

Látszólag nem kellett sokat várni az újabb delikvensre: kísértetiesen hasonló koreográfiát alakított ki a közösségi média egy másik, kazahsztáni gyöngyszeme, azzal a különbséggel, hogy ezúttal egy Hummer H2 volt alul, egy Rolls-Royce Ghost pedig felül. Az előző esettel ellentétben viszont kiderült, hogy egy nagy daru segítségével helyezték fel a luxusautót a városi terepjáró tetejére – írja a Carscoops.

A videóban bemutatták azt is, hogy a Rolls-Royce-t sikeresen a Hummer mértani közepére pozícionálták, majd a kereken átfűzött hevederekkel kötözték a gallytörőhöz, valamint a vonóhoroghoz. A mutatványról a Redditen kezdett el terjedni egy rövidebb részlet, amihez kifejezetten aláfestő A rózsaszín párduc főcímzenéje:

a videó a hirdetés után indul

Ugyanakkor bármennyire látványos és bármennyire tátva marad az emberek szája, amikor meglátnak az utcán egy ilyen jelenséget, a Hummert egyszerűen nem ilyen célra tervezték. A fizikai törvényeivel sem érdemes szembemenni olyan módon, hogy az autót tartósan olyan irányból éri a rendeltetésszerű használaton jócskán túlmutató mértékű terhelés, amire a fából tákolt „tetőcsomagtartó” sem jelent életbiztosítást. Hogy számokkal szemléltessük a miértjét: a Balaton-átúszásban elbukó Hummer H2 körülbelül 2,9-3 tonnát nyom, míg a Ghost tömege nagyjából 2,5-2,6 tonna.

Azon kívül, hogy egy gyors tankolást követően a kétemeletes szerkezettel ellátogatott a baráti társaság az edzőterembe egy válledzés erejéig – azzal legalább hoztak egy okos döntést is –, a kihívás mögött egyéb motiváció aligha található, minthogy megmártozzanak a 15 perc hírnévben.

A kazah nyelv és a 21. századi őrültségek szerelmeseinek itt a teljes videó: