Önmagában semmi meglepő vagy polgárpukkasztó nem lenne abban, ha azt írnánk, hogy egy Toyota Land Cruiserrel szállítottak egy csúcskategóriás Mercedest – elsőre azt hinnénk, hogy vontatókötéllel vagy trélerre tették.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a lehető legészszerűtlenebb forgatókönyvre esett a választás az oroszországi Rosztovban. Mint arról az Autoevolution beszámolt, a helyiek annak lehettek szemtanúi, ahogy az S-osztályos Mercedes-Maybach az SUV tetején „utazott”:

A luxus-Mercedest látszólag csak egy tákolt faszerkezet tartja a Toyota tetején. Ahhoz rögzítették annak tengelyét, emiatt aligha valószínű, hogy leesik onnan – hacsak fel nem borul a Toyota, amire a fizika törvényei alapján van is esély. Az Maybach S-osztály ugyanis több mint 2,2 tonnát nyom, ráadásul 20 centiméterrel még a hagyományos S-osztálynál is hosszabb, 5453 mm hosszú.

Ez még a strapabírásáról ismert Land Cruisernek is túlságosan nagy kihívást jelenthet, arról nem is beszélve, hogy a „túlméretes szállítmányra” csak egy elakadásjelző háromszöggel hívták fel a többi közlekedő figyelmét. Állítólag egy orosz vloggeré, Csebotarevé az autó, de azóta megjelent felvételek alapján feltételezhető, hogy megszüntették a rendellenes szállítást – az azonban nem derült ki, hogy esetleg a hatóságok nyomására-e.