2012. február 6-án történt, hogy két Hummer-tulajdonos úgy gondolta, jó ötlet lesz csapatni a Balaton jegén egy kicsit, de nem jutottak messzire. A két szlovák rendszámú Hummerben összesen heten ültek, mindegyikük 40 év körüli férfi volt.

A rendőrség közleményében akkor az állt, hogy a járművekben tartózkodóknak sikerült partra evickélniük, majd a balatonalmádi rendőrkapitányság munkatársai szállították őket meleg helyre. A terepjárókat egy balatonfűzfői vállalkozó speciális eszközökkel vontatta a partra. Az autókat vezető két sofőr ellen jégen tartózkodás szabályainak megszegése miatt szabálysértési eljárás indult. A vízirendészeti rendőrkapitányság vezetőjének tájékoztatása szerint az események este 19 óra körül zajlottak, vagyis már sötétben. A parttól 30 méterre 10-15 centiméteres jég szakadt be a két terepjáró alatt, a járművek 80-100 centiméteres vízbe merültek.

Miért két autó volt a vízben? Nem egyszerre indultak, hanem az első vezetője épp egy hummeres barátját hívta, hogy segítsen kihúzni az ő autóját a jeges vízből. Rossz ötlet volt…

A Hummer márka egyébként már nem létezik, miután 2010-ben, az akkor csőd közelében lévő General Motors nem talált rá vevőkört és megszüntette.

Beindult a mémgyár

10 éve, hogy két Hummer beszakadt a Balatonba 2

10 éve, hogy két Hummer beszakadt a Balatonba 410 éve, hogy két Hummer beszakadt a Balatonba 510 éve, hogy két Hummer beszakadt a Balatonba 6Trabant is szakadt már be a Balatonba

A Fortepan fotós archívumának köszönhetjük, hogy gazdagabbak vagyunk ezzel a hírrel. Nem a Hummer-páros volt a jégbe szakadás úttörője. A fényképet 1970-ben Keszthely mellett készítette Várkonyi Péter, a Rádió és Televízió Újság fotósa. Még a minden zsebben ott lapuló kamerával szerelt okostelefonok előtti korban is érezték a média munkatársai, hogy ez nagy sztori.

10 éve, hogy két Hummer beszakadt a Balatonba 7

Maradjunk annyiban, hogy autóval bármilyen befagyott tó jegére hajtani óriási hülyeség, és nem csak azért, mert nevetség tárgya leszel évekig, ha beszakadsz, hanem könnyedén az életedbe kerülhet a “móka”.