Gyerektartást kell fizetniük egy új texasi törvény értelmében azoknak, akik ittas állapotban vezetve szülőt vagy gondviselőt gázolnak halálra – írja a CNN.

A pénteken életbe lépett törvény szerint az elkövetőnek a tartásdíjat addig kell fizetnie a károsult gyermek részére, amíg be nem tölti a 18. életévet, vagy el nem végzi a középiskolát – amelyikre később kerül sor.

Ittas emberölésért pedig nemcsak azt ítélhetik el, aki autóval gázol, hanem azt is, aki bármilyen közterületen használt járművel teszi ugyanezt. Tehát a repülőgép, illetve a különböző vízi járművek is ebbe a kategóriába tartoznak, sőt, azt is elítélhetik, aki „vidámparkot üzemeltet, vagy mozgó vidámparkot szerel össze, mindezt ittas állapotban, aminek következtében véletlenül vagy tévedésből más halálát okozza”.

A gyerektartás fizetése alól az sem mentesül, aki börtönbe kerül, ebben az esetben ugyanis a szabadlábra helyezését követően kell fizetnie.

Ez általános értelemben is elrettentő lehet azok számára, akik korábban alkohol befolyása alatt ültek volán mögé, hiszen a legtöbb esetben látatlanban nehéz megítélni, hogy az utcán ki szülő vagy gondviselő.