Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Tesla első gigalaboratóriuma az előző hétvégén – írja a Designboom. A kínai Csengtuban találhatható üzem fő különlegességének azt tartják, hogy a vásárlók testközelből vehetik szemügyre a Teslák gyártásának egyes fázisait.

Talán az eddiginél is nagyobb szerepet kapnak a csengtui Tesla-gyárban a robotok, persze nem eredménytelenül: egy-egy autó 45 másodperc alatt gördül le a gyártósorról. A létesítmény beltere egy az egyben átvette a sanghaji Gigafactory stílusát, ugyanakkor abban eltér a márka többi üzemétől, hogy kereskedésként is funkcionál, azaz akár helyben meg is vásárolhatják új autójukat az érdeklődők.

A Tesla ázsiai importőrje által közzétett képeken a vállalat híres robotkarja is megjelenik, amit például a berlini létesítményben is bevetettek.

Gyökeres fordulatot jelent a Tesla eddigi értékesítési gyakorlatához képest, hogy olyan üzemet hozott létre, ami a személyes adásvételre, illetve az ügyfelek közötti eszmecserére, kapcsolattartásra is lehetőséget biztosít. Őket fotelokkal és kanapékkal várják, amiket úgy osztottak el, hogy maximálisan kihasználható legyen a tér, de közben túlzsúfoltság se jellemezze az egyes helyiségeket.

Az pedig újabb mérföldkövet hozhat a Tesla életébe, ha valóban ilyen gyorsasággal lesznek képesek autókat gyártani, mivel az amerikai márka nem túl hosszú története során szinte minden modell késve került a piacra. Ez a tendencia a Cybertruckkal sem szakad meg: a szögletes fazonú pick-up éles bemutatkozását – annak 2019-es bejelentésekor – 2020-ra tervezték, jelenleg 2024-re várható a tömeggyártás kezdete.