Ne hagyjatok ételt az autóban, és mindig zárjátok be a kocsit éjszakára – ezek a jó tanácsok a világ minden részén érvényesek. Hiszen a hátrahagyott kajamaradékra hangyák mehetnek, vagy megpenészedhet, a nyitva hagyott utastér pedig könnyű préda a bűnözők számára.

Egészen más tétje van azonban figyelmetlenségünknek, ha a környékünkön szabadon élnek medvék. A hatalmas emlősökről két dolgot kell tudni: igen jó a szaglásuk, és eléggé ügyesek (vagy legalábbis eléggé erősek) ahhoz, hogy mancsukat a kilincsbe akasztva kinyissák egy autó ajtaját.

Darabjaira szedett egy autót egy torkos medve 1

Pontosan ez történt június 6-ra virradó éjjel egy Coeburn nevű városban (Virginia állam, USA), ahol egy családi ház előtt parkoló Toyota RAV4-est nézett elemózsiás kamrának egy maci. Mivel azonban a belső kilincset már nem tudta működtetni, erővel próbált kiszabadulni – törött szélvédő, eldurrant légzsákok, morzsáira tépett műszerfal, megsemmisült tetőkárpit maradt a nyomában.

Tudomásunk szerint a medvét kiengedték az autó romjaiból, és sértetlenül távozott a helyszínről.

A közelmúltban két hasonló esetről is beszámoltunk már: az egyik Kanadában történt, ahol literszámra ivott a kocsiban hagyott cukros üdítőkből egy medve; a másik az USA Nevada államában, ahol a rendőrök rögtönzött “távirányítóval” nyitották ki az ajtót, hogy távozhasson a medve.

Forrás: Facebook