„Lássuk a medvét!” – gyakran hangzik el a jól ismert szólásmondás, amikor a lényegre szeretnénk térni. Így lehettek ezzel az amerikai rendőrök is, miután egy lakóházhoz riasztották őket. Arra azonban aligha számítottak, hogy egy igazi medvével is fognak találkozni: mint kiderült, a ház tulajdonosa az autójában lett figyelmes a méretes testalkatú állatra.

Összehangolt tervet dolgoztak ki az egyenruhások arra, hogy biztonságos körülmények között szabadítsák ki a medvét a kocsiból, amihez egy hosszú kötelet is bevetettek – a medvementő akcióról készült videó itt tekinthető meg:

a videó a hirdetés után indul

Miután távolról kinyitották az ajtót a kötél segítségével, a medve azonnal elszaladt. Maga mögött viszont óriási felfordulást hagyott: szétszedte az ajtóborítást, az üléseket, de még a tetőkárpitozás sem úszta még épen a találkozót.

A hatóságok szerint az eset tökéletesen felhívja a figyelmet arra, hogy a tavasz a Tahoe-tavi medvepopuláció időszaka, így egyáltalán nem meglepő, ha a természetben kirándulók medvével is találkoznak. Ezért felhívják arra a figyelmet, hogy

  • senki ne hagyjon szanaszét élelmiszer-csomagolást, hűtőtáskát, illetve különféle illatosított tárgyakat;
  • senki ne hagyjon ételt az autóban;
  • továbbá kérik a lakosságtól, hogy a szemetet mindenképpen erre kijelölt, medvebiztos tárolóedényekbe, és ne azok mellé helyezzék.