Mindennaposnak egyáltalán nem mondható jelenetnek lehettek szemtanúi a napokban az ausztrálok Melbourne-ben: egy daruval ugyanis a város keleti részén található Exhibition Streeten egy 3 millió ausztrál dollárt, átszámítva 684 millió forintot érő McLaren Senna GTR-t emeltek fel egy épület 57. emeletére.

Adrian Portelli – aki saját bevallása szerint ingatlanokkal és tőkebefektetésekkel foglalkozik – még tavaly októberben tett szert a szupersportautóra, azt pedig, hogy mennyire jómódú, jól mutatja, hogy az apartmanlakás, amit szintén a közelmúltban vásárolt meg, potom 39 millió ausztrál dollárba, azaz közel 8,9 milliárd forintba került.

A 34 éves üzletember az Instagram-oldalán számolt be arról, felbérelt egy 8 fős építőbrigádot – daruval együtt –, hogy az értékes versenyautó a nappaliját díszíthesse:

Állítólag a szóban forgó McLaren Senna GTR 2022 őszén a legdrágább használt autó volt, amit meg lehetett vásárolni Ausztráliában.

Nem is csoda, hiszen a típusból mindössze 75 darab létezik az egész világon. 4,0 literes, ikerturbós V8-as hajtáslánccal szerelték, ami 825 lóerős teljesítményre képes, mellé 800 Nm-es forgatónyomaték társul. A wokingi márka repertoárjában ez a leggyorsabb autó, ami nem Forma-1-es: 0-ról 100-ra 2,8 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig eléri a 340 km/órát. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, hogy a Senna GTR-t nem lehet közúton használni.

Portellinek ugyanakkor arra még várnia kell, hogy a vásárlás idején mindössze 369 kilométert futott szerzeményében gyönyörködhessen, mivel az épületet a következő 12-18 hónapban fejezik majd be. Az üzletembertől egyébként sem áll távol a rivaldafény, ahogyan a méregdrága sportautók sem, így egy Lamborghini Aventador, egy Murcielago, valamint egy McLaren 765 LT is gazdagítja a gyűjteményét.