Valószínűleg valami maradandó mutatványra készültek egy BMW M3-assal valamelyik európai autópályán. A felvételen látottak, többek között a sofőr villantása alapján arra következtetünk, előre megbeszélték, hogy videóra veszik, ahogy áthalad a felüljáró alatt a sportszedán, azonban az élet közbeszólt, bár az eredmény így is látványos lett.

Az E90/E92 generációs M3-as motorteréből és kipufogójából ugyanis nagy, kékes-fehéres füst szállt fel, ezért a sofőr kénytelen volt lehúzódni a leállósávba. Az eseményeket a BMW-ben ülő utas is videóra vette, az ominózus pillanatban pedig látni, hogy figyelmeztető üzenet villan fel az M3-as infotainment rendszerének kijelzőjén.

Miután félreállt, a sofőrt szétfröccsent olaj nem túl szép látványa fogadta a motortérben, de ez még korántsem jelenti azt, hogy tönkrement volna a motor, az viszont biztos, hogy drága látogatás vár rá a szervizben. Egyes feltételezések szerint a rúdcsapágy adhatta meg magát, mivel azt a közelmúltban cserélték ki, és valószínű, hogy nem bírta a nagyobb sebesség jelentette terhelést. Arra egyelőre nem derült fény, hogy a tulajdonosa elvégeztetett-e bármilyen átalakítást a BMW M3-asán.

Akár pápát is választhattak volna, úgy füstölt el egy BMW 1

A negyedik (E90/E92) generációs BMW M3. (Fotó: BMW)

A negyedik generációs, 2007 és 2013 között gyártott M3-asokat az úgynevezett S65-ös motorral szerelte a BMW, ami egy 4,0 literes V8-as hajtásláncot takar, 420 lóerős teljesítménnyel és 340 Nm-es forgatónyomatékkal. A hátsókerekes bajor sportautó 4,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebességét pedig elektronika szabályozza 250 km/órás szinten.

Mindenesetre a pápaválasztás elmaradt, elfüstölő BMW ide vagy oda, ráadásul épp egy héttel ezelőtt járt Budapesten Ferenc pápa – az egyházfő egy Fiat 500X-szel és egyedi rendszámával közlekedett a fővárosban tett látogatása során: