Évek óta csak hitegeti ügyfeleit és követőit a Cybertruck debütálása kapcsán a Tesla, és miközben a világ különböző pontjain tűkön ülve fabrikálják a hamisítványokat, állítólag annyi rendelés érkezett az igazi elektromos pick-upra, amennyit a legtöbbször Elon Musk nevéhez kötött vállalat ebben az életben teljesíteni sem lesz képes.

Úgy tűnik azonban, új mérföldkőhöz érkezett a Cybertruck, aminek prototípusát a minap a Tesla Palo Altó-i főhadiszállásának közvetlen közelében kapták lencsevégére, ami azt jelenti,

már zajlik a rendhagyó, szögletes formáiról máris jól ismert modell tesztelése a forgalomban.

Az InsideEVs cikke szerint több jel is utal rá, hogy már egy frissebb bétaverzió próbálgatásáról van szó, ideértve például az oldalsó visszapillantó tükröket. Eredetileg ugyanis az volt a Tesla elképzelése, hogy csak visszapillantó kamerákat kap a márka új autója, ám ezt a hatályos amerikai jogszabályok egyelőre nem teszik lehetővé.

Lars Moravy, a Tesla járműmérnöki részlegének alelnöke a cég közelmúltbéli pénzügyi konferenciáján elmondta, hogy már megkezdték a szükséges gyártóberendezések telepítését a texasi üzemben, illetve a következő hónapban a többi prototípusautó is elkészül, ám a végső modell érkezésére még várni kell.

A Verge beszámolója szerint Musk ugyan azt ígérte a befektetőknek, hogy az első szériamodellek az idén nyáron hagyják el a gyártósort, sorozatgyártásról igazából már csak 2024-ben lehet szó. November elején még azzal számoltak, hogy 2023 végén kezdődhet el a Cybertruck tömeggyártása, de akárhogy is vesszük, a folyamat az eredeti, 2019-es céldátumhoz képest már negyedjére csúszik.