Minden autó, de különösen a dízelautók, nagy odafigyelést igényelnek. A Gehilio’s Garage, a veterán járműveket bemutató népszerű YouTuber-csapat megkérdezte Varga Áron „Indy” oldtimerszakértőt, mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy dízelautónk motorjának teljesítményét hosszú távon megőrizzük.

Érdemes számításba venni azt, hogy a dízelüzemű autókban eleve gyakrabban kell tisztítani, cserélni a szűrőket, mint a benzinesekben. A legjobb természetesen az, ha már ilyen szempontból is védjük a motort. Éppen ezért rendszeresen ajánlom ügyfeleimnek, oldtimer- és újautó-tulajdonosoknak egyaránt a prémium-üzemanyagokat, melyek szennyeződésbontó összetevőket tartalmaznak” – fogalmazott a specialista.

A Shell V-Power Diesel szennyeződésbontó összetevőinek köszönhetően támogathatja a motor teljesítményét azáltal, hogy segít tisztán tartani az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeit a teljesítménykorlátozó lerakódások kialakulásától.1 A Shell nagyobb tisztítási hatékonyságot biztosító2 üzemanyaga tehát nem csupán abban segíthet, hogy a motor élettartama növekedjen és hosszabb ideig használhassunk egy oldtimert is, hanem mindvégig támogathatja azt, hogy ez a lehető legjobb teljesítménymutatók mellett történjen. Vagyis a káros anyagok lerakódásának megakadályozása, az energiaveszteség minimalizálása, a teljesítmény javulása és a motor élettartamának növekedése egyszerre valósulhat meg.3 A Shell V-Power Diesel prémium-üzemanyag megváltozott összetétellel4 már elérhető az ország számos Shell-töltőállomásán.

 

[1]  Segít tisztán tartani az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeit, így a beömlőszelepeket és/vagy az üzemanyag-befecskendőket a teljesítménykorlátozó lerakódások kialakulásától. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa, kora és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

[2] A Shell FuelSave Diesel üzemanyagokhoz viszonyítva.

[3] A tájékoztatás nem teljes körű, részletek: https://www.shell.hu/autosok/uzemanyagok/v-power/diesel.html

[4] A korábbi Shell V-Power Diesel üzemanyag összetételéhez képest. Maximum 0,5% diesel biotartalommal.