Szinte horrorfilmeket idéző állapotú autót bíztak egy kanadai autószerelő műhely gondjaira – a bizarr esetről Stephen Philpitt, a szerviz tulajdonosa osztott meg egy videót a Facebook-oldalán. A felvétel tanúsága szerint a férfi akkor fogott igazán padlót, miután benézett az alváz alá.

Persze, külsőleg sem mondható teljesen kifogástalannak a szedán kivitelű, 2000-es évekbeli Ford. Jól látható, hogy a felnijei ütöttek-kopottak, illetve korrózió nyomai jelentek meg a küszöbökön. Azok azonban eltörpülnek a padlólemez, illetve a komplett alsó rész állapota mellett: a rozsda ugyanis annyira megette már az első tengelyt, hogy a felfüggesztés gyakorlatilag önálló életet él.

Holy .. This thing was driven to the shop …Follow me , I got all kinds of stupid shit for yalls …

Közzétette: Stephen Philpitt – 2022. szeptember 27., kedd

Biztos, hogy bonyolult, idő- és költségigényes lesz ennek a helyrehozatala – már ha elvállalják, illetve megéri egyáltalán pénzt áldozni rá –, de sajnálatos módon idehaza sem ritka a siralmas állapotú autók előfordulása.

Pedig Magyarországon bizonyos időközönként kötelező műszaki vizsgára vinni az autókat: ennek érvényességi ideje új autók esetében 4 év, míg használt autókéban 2, első használatbavételnél pedig 3 év. Ez alól a koronavírus-járvány alatti időszak jelentett kivételt, a veszélyhelyzet ugyanis lehetőséget teremtett arra, hogy – adott esetben – a 2020 márciusában lejárt műszakit csak 2022 júniusában újítsák meg.