Néhány évvel ezelőtt már írtunk egy olvasónk által lefotózott, kék Škoda Octavia kombiról, melynek rendszáma igencsak árulkodó volt arról, hogy tulajdonosa melyik számot érzi közel magához.

Nos, úgy tűnik, az illető kapott a lehetőségen, hogy július 1-jétől új formátumú, immár hét karakterből (jellemzően négy betűből és három számból) álló rendszámokat adnak ki, miután a korábbi széria majdnemhogy kifutott. Ugyancsak a 7-es szám bűvöletében egy sokkal magyarosabb kombinációt választott, mégpedig a HET-7777-et.

Telitalálat ez az új, egyedi magyar rendszám 2

Persze, semmi meglepő nincs abban, hogy valaki ilyen szenvedélyt érez a 7-es szám iránt, hiszen ahogy azt korábban is megírtuk, kutatások szerint az egyik leggyakoribb szerencseszám.

Ezért viszont mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a tulajdonosnak, mert – bár a tarifa nem változott – az egyedi rendszám ára 435 ezer forint. Az egyéni rendszámoknál 112 450 forint ez az összeg: ez esetben viszont a választott azonosítónak igazodnia kell a szabvány szerinti, négy betűből és három számból álló kiosztáshoz, azaz ahhoz is, hogy az első két karakter csak két magánhangzó vagy két mássalhangzó lehet.