Alig több mint két hete, július 1-jén kezdték el kiadni az új, négy betűből és három számból álló rendszámokat, végleg nyugdíjazva a korábbi, három betűből és három számból álló kombinációkat. A várakozásoknak megfelelően a megszokottnál jóval több igény futott be július elején az új magyar rendszámokra. Leginkább az egyedi azonosítókért volt óriási a hajsza. Az első napon egyhavi átlagos egyéni, illetve egyedi rendszámigényt dolgoztak fel az „okmányirodák” – nyilatkozta a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató.

Számokban kifejezve: korábban országosan átlagosan 35-40 kérelmet nyújtottak be hetente, míg az első napon csaknem 300-at. Sokan meglátták az ebben rejlő üzleti lehetőséget, és már most találni a neten eladó egyedi rendszámokat. Az alábbit például egy Mercedes EQS-re pattintották fel a fotó kedvéért és igen komoly árat kérnek érte.

A hirdető nemes egyszerűséggel csak ennyit ír: „A képen látható egyedi rendszám prémium kategóriás autóra eladó.”

Beindult a biznisz: milliókért árulnak egy új magyar rendszámot 1

Hogy milyen számjeggyel végződik a rendszám, ITT tudod megnézni.

Aztán van itt még egy Mercedesre passzoló rendszám is 300 ezerért a Facebook hirdetőfelületéről. A hirdetés szövege itt sem túl bőbeszédű: „Mercedes Benz 600-as COUPE-ra való rendszám.”

Beindult a biznisz: milliókért árulnak egy új magyar rendszámot 2

Ezek az egyedi rendszámok legálisan adhatók-vehetők, de az új tulajdonosnak az átírás is ugyanannyiba fog kerülni, mint amennyit először fizettek a különleges rendszámért. Vagyis egyéninál 112450 forint, egyedinél pedig 435000 az összeg. Ezt az eladó vagy beépíti az árba, vagy el kell mondania, hogy a vevőnek ez is költség lesz még a rendszám árán felül.