Olvasónk, Péter Budapest közelében fotózta ezt a sportosabb hűtőmaszkkal és diszkrét splitterrel feldobott, kék Skoda Octavia kombit egyéni rendszámmal. A tulajdonos bizonyára erősen kötődik a 7-es számhoz, mellyel nincs egyedül, hiszen a hetes az egyik leggyakoribb szerencseszám egy kutatás szerint. Nem csak a számok, de a betűk is erre a számra utalnak az angol “seven” szó után.

Ilyen egy számőrült magyar rendszáma 1
Ilyen egy számőrült magyar rendszáma 2

Ilyen egy számőrült magyar rendszáma

Ilyen egy számőrült magyar rendszáma

Ilyen egy számőrült magyar rendszáma 5
Ilyen egy számőrült magyar rendszáma 6
Fotó megosztása:

EGYEDI ÉS AZ EGYÉNI RENDSZÁMTÁBLA – MI A KÜLÖNBSÉG?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.