Dani Budapesten fotózta az egyedi rendszámmal szerelt Maserati Ghiblit, ami előtt sokan értetlenül állnak, ugyanis erre a rendszámra csak a tulajdonos adhatna magyarázatot, megfejteni lehetetlen.

Megvan a legértelmetlenebb magyar egyedi rendszám 1

A Ghiblit 2013 óta gyártják. Ez az első modell az olasz gyártótól, ami dízelmotorral is kapható, hogy fel tudják venni a versenyt a német konkurenciával.

És közben befutott a nap kommentje Bencétől:

EGYEDI ÉS AZ EGYÉNI RENDSZÁMTÁBLA – MI A KÜLÖNBSÉG?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.