Május 23-án, hétfőn kigyulladt egy tavalyi évjáratú Tesla Model Y a kanadai Vancouverben, a sofőrnek pedig a lángok elől menekülve ki kellett törnie az ablakot. A Guardian cikke szerint a kanadai közlekedésbiztonsági hivatal vizsgálatot indított az ügyben, amiről az amerikai elektromosautó-gyártót is értesítették már.

A tűzesetről készült felvételre először az Electrek bukkant rá, melyen látható, hogy néhány percig füstöl a jármű, majd lángra kap annak a belseje. „Kirúgtam az ablakot, mert minden leállt. Nem volt hajtás, az ajtó sem nyílt, és az ablakok sem engedtek le” – emlékezett vissza az incidensre a sofőr. Nagyjából öt perccel azután, hogy elkezdett füstölni a Model Y, a helyszínre érkeztek a tűzoltók, akiknek sikerült megfékezniük a tüzet.

A férfi elmondta, nyolc hónappal korábban, tavaly ősszel vásárolta az autót.

A Guardian érdeklődött az esetről a Teslánál, de nem kapott választ, ellenben az amerikai közlekedési hivatal a Reutersnek megerősítette, hogy tudnak róla. A lap megjegyzi, hogy az utóbbi időben jócskán megnőtt a teslás incidensek száma, főleg az Autopilot miatt indultak vizsgálatok. Az Egyesült Államokban 2018 óta összesen 11 olyan esetet tartanak számon, amikor a Teslák vezetéssegítő vagy forgalomfigyelő rendszer be volt kapcsolva.