Emlékeztek a modern Trabantra, amelyet egy Opel Vectrával házasítottak? Akkor még nem tudtuk, hogy pontosan ki követte el az összemosást, de azóta megkeresett minket a kép készítője és küldött még néhány hasonló virtuális tuningot.

Így támadna fel a Zsiguli, mit szólnál hozzá? 1

Volvo S70-Zaporozsec

A ZAZ legismertebb modellje a Zaporozsec volt, amelyet 1958-tól egészen 1994-ig gyártottak. A Zaporozsec név a zaporizzsjai Szicshez tartozó kozák harcos nevéből ered. Az autót eleinte 887 köbcentis, V4-es, léghűtéses motor hajtotta, de később áttértek nagyobb, 1196 köbcentis hengerűrtartalomra. A motorteljesítmény 26 lóerőről indult, majd az évek során 45-ig jutott. Népszerűségét elsősorban annak köszönhette, hogy a legolcsóbb szovjet autó volt. Azzal pedig, hogy az S70-es Volvo kapta meg a Záporjóska elejét, egy igazán különleges hibrid született, amit egy steampunk világban simán el tudnánk képzelni.

Így támadna fel a Zsiguli, mit szólnál hozzá? 2

Mazda6-Wartburg

Itt egész pontosan egy Mazda6 és egy Wartburg 312 házasságáról van szó. A 312-es volt az utolsó kereklámpás „varnyú” a modell történetében. A 312 átmenet volt a 311-es és a 353-as típusok között. Megőrizte gömbölyű, csúfnevén púpos karosszériáját, de 1000 ccm-es motort kapott a 900 köbcentis helyett. Teljesítménye 45 lóerőre emelkedett. A 312-es futóműve visszaköszönt a Wartburg 353-asban.

Így támadna fel a Zsiguli, mit szólnál hozzá? 4

Mazda6-Zsiguli

A Fiat 124 műszaki alapjaira épülő orosz típust különböző változatokban 1970-től egészen 1988-ig gyártották, VAZ-2102 típusjelzéssel pedig kombi verzióban is készült 1971 és 1985 között. De az egészen biztos, hogy így még senki nem látta, ahogy Gábor megálmodta és virtuális papírra vetette.

Így támadna fel a Zsiguli, mit szólnál hozzá? 5

Ford Mustang-Skoda

Véleményem szerint a legstílusosabb átalakítása a művésznek. Simán el tudnánk képzelni egy ilyen autót a hétköznapokban is, és mennyire menő lenne már ezzel versenypályán veretni.

Így támadna fel a Zsiguli, mit szólnál hozzá? 7

Opel Vectra C-Skoda

Végül pedig két Opel Vectra kombi alapokon nyugvó rettenet, amely reméljük, örökre a virtuális világban ragad.

Így támadna fel a Zsiguli, mit szólnál hozzá? 8

Opel Vectra C-Pobeda