Annyira jól sikerült ez a Fiat 126 tanulmány, hogy egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen ebből valószínűleg soha nem lesz igazi autó, ugyanis a digitális rajzokat nem egy autógyártó, hanem egy feltörekvő, olasz dizájnstúdió készítette.

Itt a modern Kispolszki, amitől megáll a kés a levegőben 1

A Polski Fiat 126p nem véletlenül kapott tucatnyi becenevet, és maradt meg rajongók féltve őrzött kincsének. Ahogy a Trabant, a Kispolszki is életformává érett, kellemes hobbivá, kikopva az átlag közlekedésből, feldobva a hétvégi kirándulásokat.

A 70-es évek elején kezdődött meg a Polski Fiat 126-os gyártása a lengyelországi Bielsko-Biała városában, az olasz licenc alapján készülő kisautó egészen 2000-ig maradt gyártásban és több mint 3 millió példány készült belőle. A 652 köbcentis, kéthengeres motor 26 lóerős és ez úgy 50 másodperc alatt gyorsítja 100-as tempóra a 610 kilogrammos autót.

Itt a modern Kispolszki, amitől megáll a kés a levegőben 2

A Fiat 126 Vision tanulmány nem rugaszkodott el a forrástól, megtartotta a modellre jellemző klasszikus jegyeket, és ez az, amitől annyira csodálatos. Méretében azonban már sokkal inkább a 127-esre utal. Mi el tudnánk képzelni a sorozatgyártást,  és bár a Fiat az 500-asba készített modern kéthengeres motort, inkább villanymotorral szerelve.

Itt a modern Kispolszki, amitől megáll a kés a levegőben 3

Itt a modern Kispolszki, amitől megáll a kés a levegőben 5

Neked tetszik a modern Kispók?
Igen, ATOM!!!!
94% (20093)
Nem, borzasztó
6% (1309)