A múlt hétvégén zajlott a texasi Houstonban a TX2K22 gyorsulási verseny, amelyen számos kategóriában mérhették össze tudásukat és autóik képességeit a résztvevők, az utcai autós amatőr futamoktól az igazi profi osztályig.

Természetesen akadtak az indulók között olyanok, akiknél a hit és az ambíció nagyobb volt a képességeknél, ami egy sportkocsi volánja mögött komoly probléma.

Különösen rájárt a rúd az Audi R8-asokra, két darabot is csúnyán összetörtek a versenyek során. Nem tudni pontosan, milyen átalakításon, tuningoláson estek át a negyedmérföldes száguldásra hegyezett ingolstadti járgányok, az viszont biztos, hogy az 1730 kg-os autó, alapállapotban 5,2 literes V10-es motorjából származó 540 lovas ménest sem könnyű uralni.

Ez az R8-as alaposan elverte fehér színű testvérét, ám az öröm nem tartott sokáig, mert a táv végén a betonfal „gratulált”. Úgy tudni, a vezető szerencséjére apróbb zúzódásokkal megúszta az autót lenullázó becsapódást.

Ez a fekete R8-as a változatosság kedvéért jobbra indult meg a lassításnál, fal persze azon az oldalon is volt… Óriási mázli, hogy visszapördülve nem kapta el az ellenfelet.

Azért nem csak az Audi-pilóták hibáztak, volt, aki egy Nissan GT-R-t csinált ki, íme: