A legó kiváló szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt, az apró kis kockák és egyéb elemet végtelen teret nyújtanak a kreativitásnak, és persze pokoli kínokat, ha rájuk lépünk.

Míg egy-egy elem a legerősebb embert is térdre tud kényszeríteni, a teljes építések esetében már más a helyzet, a legóból valós méretben megépített darab sosem lesz olyan erős, strapabíró, mint a mintájául szolgáló valós tárgy, legyen szó szerszámról, járműről, épületről – az alábbi eset újra csak megerősíti ezt.

A SLUG névre hallgató sheffieldi (Nagy-Britannia) Lego-rajongói klub 120 ezer elemből épített fel egy, a 2. világháború óta a strapabírás szinonimájává vált Jeepet, legóból épített létravázzal, kasztnielemekkel, sornégyes motorral, kerekekkel, sőt csavarkulccsal és benzinkannával, ahogy kell.

Ahogy már utaltunk rá, a valósághoz közelítő megjelenés ellenére a műanyagkockák messze nem bírták úgy a gyűrődést, mint az amerikai hadsereg faék egyszerűségű, acélból, gumiból, üvegből gyártott legendás terepjárói, így amikor az egyik készítő helyet foglalt volna a volánnál, kártyavárként roskadt össze a bakokra állított, számtalan munkaórát elnyelő építmény.

Vigasz lehetett, hogy a legójárgány már a „katasztrófa” előtt megjárta a manchesteri legókiállítást, így feladatának teljesítése után adta csak meg magát az emberi súlynak.