Mostanában elég sok, vígjátékba illő jelenet zajlott hazánk útjain, amelyekről szerencsére a rendőrség rendszeresen beszámol. Ezek közül válogattunk most néhányat, a cikk végén pedig lehet szavazni, ki volt a legbénább.

Részegen elaludni az autóban, félig az úton, nem okos

Vajon mennyire lehetett készen emberünk, ha 8 kilométert nem tudott levezetni és meg kellett állni rápihenni? A rendőrség közleményéből kiderült, hogy 2021 őszén a középkorú férfi Tiszavasváriból Tiszalökre hajtott autójával, majd onnan vissza akart indulni Tiszavasváriba, azonban állapota miatt megállt az egyik ház előtt úgy, hogy a gépkocsi félig az úttesten, félig a padkán állt. Az autós a vezetőülésben elaludt, még a motor is járt, így találtak rá a rendőrök.

A helyszínre kiérkező járőr a személygépkocsiban ülő részeg férfit felébresztette, felszólította arra, hogy állítsa le a motort, majd megkezdte az intézkedést. Ennek során kiderült, hogy az autós erősen ittas állapotban van, mozgása nehézkes, valamint beszéde lassú volt, ezért előkerült az alkoholszonda, amely bebizonyította, hogy valóban ivott, nem is keveset.

Ne akarj soha megijeszteni egy sofőrt vezetés közben, pláne akkor ne, ha ittas

Elbújtak barátjuk autójában, majd menet közben ráijesztettek. A vicc ült, a sofőr megijedt, de megtörtént, amire nem számítottak, a Suzuki Swift sofőrje nekiment a kocsival egy fának. Így kiderült, hogy ittasan, jogsi nélkül vezetett, a viccet kitervelő srácok pedig megsérültek. Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emeltek vádat a húszas éveiben járó férfi ellen.

Kifogyott a benzin, erre futva menekült a rendőrök elől

A rendőrök egy korábbi baleset helyszínén jártak az M30-as autópálya Miskolc-észak csomópontjánál, amikor észrevették, hogy egy autó közeledik feléjük, majd előttük száz méterre megáll. Egyenruhásaink a járműhöz siettek, a vezetője pedig elmondta, hogy kifogyott az üzemanyag a kocsijából. Kiderült, hogy az iratai, illetve az autó okmányai nincsenek nála, így a járőrök egyéb módon próbálták meg ellenőrizni az adatokat. Ekkor a sofőr 19-re lapot húzott: átugrott a szalagkorláton, és a szántóföldön próbált meg elfutni, de a rendőrök utolérték, és elfogták.

A miskolci rendőrkapitányságon kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a járművezetéstől pedig háromszorosan is el van tiltva, így büntetőeljárás indult ellene.

Tükörsima gumikkal menekült a rendőrök elől, halmozta az élvezeteket

Egy 33 éves férfit január 23-án Somogyszentpál belterületén szúrtak ki a rendőrök. Az egyik járőr felismerte, ugyanis a múlt hónapban engedély nélküli vezetés miatt intézkedtek vele szemben. A mostani esetnél is megállították az autóst, de amint a járőrautó ajtaja kinyílt, nagy gázzal elindult, behajtott egy zsákutcába, ahol – vélhetően a tükörsimára kopott gumiabroncsai miatt – elveszítette uralmát az autó felett, és nekiütközött egy árupakolás közben várakozó másik járműnek.

A balesetben az álló járműben várakozó egyik utas könnyebben megsérült, valamint mindkét kocsiban anyagi kár keletkezett. A sofőrt elfogták, és előállították a marcali rendőrkapitányságra, ahol az eltiltás hatálya alatti vezetés miatt kihallgatták.

Karambol után futva menekült Pesten

A rendőröket meglátva a záróvonalon fordult meg egy autós január 27-én, éjfél körül a Kőbányai úton – na ez volt az első hiba, amit aznap éjjel elkövetett!

A rendőrök utánamentek, a jármű vezetője azonban a megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyva tovább száguldott. A Könyves Kálmán körút kereszteződésébe tilos jelzés ellenére hajtott be, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A sofőr kiugrott az autóból, és futva próbált eliszkolni, de a járőrök és a Terrorelhárítási Központ éppen arra közlekedő munkatársai néhány méteren belül elfogták. A balesetben senki nem sérült meg.

Kiderült, hogy a 22 éves fővárosi férfi nem véletlen próbált elmenekülni, korábban eltiltották a járművezetéstől. A férfit őrizetbe vették.

Ki kapja az utóbbi idők legbénább autós szabálysértője címet?
A részeg autós, aki félig az úton állva aludt el
40% (760)
Kifogyott a benzin, futva menekült
16% (310)
Tükörsima gumikkal, be a zsákutcába
14% (275)
Megijesztették az ittas sofőrt
23% (433)
Karambol után futva menekült Pesten
7% (137)