Rengeteg cikket készítünk napról napra, hétről hétre a Vezessen és ezek írásakor gyakran kutatunk az archívumban, ahol sok-sok érdekes téma található. Te emlékszel, mi történt veled egy éve? Tudod, milyen autós hírek pörögtek akkor a neten? Mutatjuk, hogy mi miről írtunk 2021. január 24-30. között a Vezessen.

Benzinár 1 éve

Tudod mennyit volt az üzemanyagok ára akkor? A 95-ös benzin literjét 386 forintért adták. A normál gázolaj 401 Ft/liter volt 2021.01.20-tól.

Nagyot bukott egy Mustang Nyíregyházán

Egy Ford Mustang GT a nyíregyházai Hunyadi utcán haladva hirtelen felszaladt a járdára, ahol egy épület melletti betonkoszorúnak ütközött, onnan lepattanva eltalált egy villanyoszlopot, majd meglökött egy parkolóautomatát, végül tetőre borult. Videó is készült az estről:

Itt lehet legálisan átlépni a sebességkorlátozást Ausztriában

Az IG-L korlátozás túllépéséért akár 2000 eurós (715 ezer forint) büntetés is kiszabható a gyorshajtóra, méghozzá környezetvédelmi bűncselekmény jogcíme alatt. IG-L zónák például: Linz (A1), Salzburg (A1, A10), Graz (A9, A2), Tirol (A12, A13), Klagenfurt (A2) és Vorarlberg (A14) közelében. 2019 júliusától azonban a teljesen elektromos és hidrogén tüzelőanyagcellás járművek mentesülnek a fent említett sebességkorlátozás alól az adott zónákban. Mit jelent pontosan az IG-L zóna? Cikkünkből minden kiderül:

Gyorshajtó autós vs. kerékpáros

A közlekedési balesetek bírósági utóéletét bemutató sorozatunk akkori története egy olyan kisvárosban játszódott, amelyben a lakók fő helyváltoztatási eszköze a kerékpár. Gyorshajtó autós gázolt el egy kerékpárost, de előbbit mégis felmentették. Hogy lehet ez? Kiderül alábbi cikkünkből:

2021 legmenőbb Ladája

Nincs olyan hónap, hogy ne látnák valami Lada átalakítást. Vannak jobbak és kevésbé izgalmasak. Az alábbi cikkünkben bemutatott ma is tapsot érdemel. Ez az alma elég messze gurult a fájától, a floridai 2105-ös mind kialakításával, mind technikájával kilóg az átlagos tuningolt Ladák sorából. Elég ha annyit mondunk nem Lada motor van benne. Kattints és tudj meg többet!

Japán legyen, jó és nem drága

Nagyon sokan vennének használt japán autót, lehetőleg 1,5 millió forintból. Nehéz, de nem lehetetlen küldetés, csak ne az agyonsztárolt autókkal kezdjétek! Alábbi cikkünkben részletesen elolvashatjátok, mi mindenre kell számítani használtautó-vásárlás után, ideértve a vétel után adódó szervizmunkákon felül:

Teszt: BMW 430i

Mostanra megszoktuk a hatalmas veséket a BMW 4-es orrán. Ám 2021 elején még mindenki a hűtőmaszkjáról beszélt, pedig sokkal többet tud az új BMW 430i. Motorja erős, kormányzása csodálatos, futóműve varázslatos. A részleteket a Vezess alábbi tesztjében találod:

Egy éve mutattunk meg nektek egy V8-as igazságosztót

A kompresszoros V8 műfaja ma már leginkább az amerikai izomautók kiváltsága. Meg ezé a csodálatos, angol kupéé. A hangja mindent elárul róla, hallgasd csak!