Pusztító párás meleg, pálmafák, vakító floridai napfény. Ez az a környezet, ahol nem számítanánk egy kocka-Lada felbukkanására. Pedig ha máshol nem is, itt akad pár szovjet vas, közel van Kuba, ahol a kommunista barátság jegyében rengeteg Lada került eladásra. 

Megvan 2021 legmenőbb Ladája, egyenesen Floridából 1

Az erős átalakításon átesett 1988-as 2105-ös például családi autóként szolgált az Egyesült Államokban, és szépen tette a dolgát, amíg át nem esett egy tulajdonosváltáson. Új gazdája nagyobb álmokat valósított meg vele, mint a Walmart-ba járás.

Az átalakítást végző műhelyben a gyári alkatrészek javát kidobták, a négyhengeres motort a legendás japán blokkra, egy 2jz kódjelű, turbós Toyota hathengeresre cserélték. 

Megvan 2021 legmenőbb Ladája, egyenesen Floridából 2

Megváltozott a nyomtáv, a széles sárvédők alá így nagyobb kerékméret is elfér, és nem mellesleg iszonyat jól passzol a szögletes karosszériához. Ahogy a retró ihletésű, nyolcvanas éveket idéző fényezés is, ez a csomag így 500 lóerővel maga a tökély.

Megvan 2021 legmenőbb Ladája, egyenesen Floridából 3

Ráadásul a képeket figyelve feltűnik egy kis magyar zászló is a hátsó ablaküvegen, Hargittai I. felirattal, tehát az autónak van magyar kötődése, valószínűleg egy Amerikában élő honfitársunk valósította meg álmai Ladáját ebben a projektben.

Megvan 2021 legmenőbb Ladája, egyenesen Floridából 4