Ha kicsit jobban belegondolunk, mindez egyáltalán nem meglepő, hiszen a technológia fejlődésével autóink az elmúlt évtizedekben egyre inkább támaszkodnak az elektronikára – legyen szó az utastér és a szélvédő fűtéséről, hűtésről, a biztonsági- és vezetőtámogató rendszerekről (ABS, ASR, start/stop, sávtartó- és fékrendszer, tempomat, stb.) vagy a szórakoztató elektronikáról és a navigációról.

Télen is feltöltődve – miért fontos a megbízható akkumulátor a hideg időszakban? (x) 1

Az akkumulátorokra így egyre nagyobb felhasználói nyomás is nehezedik, hogy mindig, minden körülmények között megbízható alkatrésze legyen járművünknek. Ráadásul a rövid távú városi közlekedésnél a folyamatos lemerülés és újratöltés is megterhelő. Ilyenkor az akkumulátor több energiát veszít, mint amennyit a generátor vissza tud tölteni.

Az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok – az extrém meleg nyarak és az egyre rövidebb, de még mindig fagyos telek – ronthatják az akkunk teljesítményét és felgyorsíthatják az elöregedését. Ezért nagyobb utazások előtt, különösen a téli szezon elején fontos az autószervizben ellenőriztetnünk az állapotát, hogy ne érjenek váratlan és kellemetlen meglepetések az autópálya közepén vagy egy elhagyatott mellékúton.

A Bosch 1927 óta gyárt autó akkumulátorokat, és az évtizedek alatt folyamatosan az adott kor felhasználói igényeihez alakította termékeit, hogy a Bosch akkuk bármilyen időjárási körülmények között is kiszámíthatóak és megbízhatóak legyenek.

Télen is feltöltődve – miért fontos a megbízható akkumulátor a hideg időszakban? (x) 2

Az S5 és az S4 akkutípusok ideális választásnak bizonyulnak a jelenkor vezetési körülményeihez, mivel rövidebb utakra, illetve a közlekedési dugókban előforduló gyakori megállásokra és elindulásokra lettek tervezve. Emellett korrózióálló kialakításuknak is köszönhetően nagy hőségben és fagyban is hosszan tartó és stabil teljesítményt képesek leadni.