Összeállt a BMW a Red Bull Driftbrothersszel, és olyasvalamit hoztak ki az M4 Competitionből, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az eredmény két szemrevaló fenevad lett, amit idén a drift Európa-bajnokságon is láthatunk.

Elias és Johannes Hountondji állandó reklámarcként vettek részt az M3 és az M4 promóciójában, és biztosak lehetünk benne, hogy a testvérpár nem fogja kímélni a 3,0 literes, hathengeres és ikerturbós motorral szerelt, ezzel driftelésre szánt M4-et, pedig nem lesz könnyű feladat kordában tartani az 1050 lóerő mellett az 1300 Nm-es nyomatékot sem.

Ezekkel a fenevadakkal kötelező gyilkolni a gumikat 1

Természetesen nemcsak motorikus változtatások történtek, hanem külsőleg is megújult az M4 Competition. A szembetűnő változások közé sorolandó a hátsó spoiler, a hátsó diffúzor, az első splitter, de a plusz szárnyelemek és kipufogócsövek is árulkodóak.

A drift-Eb szezonja július 10-11-én, az ausztriai Greinbachban rajtol, október elejéig összesen öt fordulót rendeznek, az év folyamán Lettországba és Grúziába is ellátogat a mezőny. A bajor márkának köszönhetően egy komoly hangulatcsináló videó könnyíti meg a várakozást.

Nem először láthatjuk különleges formában a BMW M4 Competitiont: épült már az alapjaira GT3-as versenyautó is, de tagja a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) biztonságiautó-flottájának is.

A Vezessnek is volt már szerencséje a BMW fenevadjához – szöveges újautó-tesztünk mellett videós formátumban is bemutattuk: