A Sárvári Járási Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rávette a feleségét, hogy hazudja azt a rendőröknek, hogy ő vezette az autót 2020 májusában Borgáta közelében a 87-es főúton – írja a 112 Press.

A vádlott megelőzte a mozgó sebesség-ellenőrzést végző rendőrautót a lejárt műszaki érvényességű BMW-vel, a megengedett 90 km/óra helyett 154 km/órás sebességgel.

 

A rendőrök azonnal kapcsolták a szirénát és a fényhidat, a vádlott nyomába eredtek, aki azonban tovább gyorsított (190 km/óráig), majd egy kanyarban összeütközött a szemből jövő járművel. A vádlott és a felesége is úgy nyilatkoztak a helyszínen, majd a szabálysértési eljárásban is, hogy a gépkocsit a feleség vezette. A szabálysértési eljárásban beszerzett további bizonyítékok alapján azonban kiderült, hogy a vádlott volt az, aki a járművet vezette, így hamisan vádolta a feleségét több szabálysértés elkövetésével. A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Szóval vegyük át meg egyszer

1.- Gyorshajtás: 90 helyett 190 km/óra

2.- Lejárt műszaki

3.- Menekülés a rendőrök elől

4.- Menekülés közben balesetet okozott

5.- Azt hazudta, hogy a felesége vezetett

A vádlott valószínűleg rossz sorba állt, amikor az észt osztották…

Azt már csak halkan jegyeznénk meg, hogy mindezért csupán pénzbírság?!?! Egy kis időre talán megőrzésre átvehetné a hatóság a jogosítványát a halmozottan szabálytalan autósnak.