Habár nehéz megkérdőjelezni, hogy a 675LT a McLaren valaha volt egyik nagyobb dobása, van a 650S-nek egy másik, még inkább figyelemreméltó utódja, aminek létezéséről sokan valószínűleg nem is tudnak. Minden valószínűség szerint éppen amiatt, hogy alig lófrál belőle néhány az utakon, szám szerint huszonöt. Ez a 688 HS, a becsületes neve pedig MSO HS.

Mindegyik példány egyedi felszereltséget kapott, amiket kizárólag a McLaren Special Operationsön keresztül lehetett megrendelni. A Tomini Classics oldalán megjelent hirdetésből kiderül, hogy ezzel a 2016-os évjáratú darabbal mindössze 114 kilométert tettek meg.

Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 1
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 2

Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg

Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg

Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 13
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 14
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 15
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 16
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 17
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 18
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 19
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 20
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 21
Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 22
Fotó megosztása:

Hasonlóan a 650S-hez és a 675LT-hez, a 688-as McLarent is 3,8 literes, V8-as ikerturbós motorral szerelték, mégis nagyobb teljesítményre, 678 lóerőre képes és 700 Nm a maximális nyomatéka. A fejlesztések mellett ebben bizonyára az is közrejátszik, hogy a különböző súlycsökkentések bevetésével 40 kilogrammot sikerült faragni a tömegén.

A legnyilvánvalóbb változtatások egyike a fix szénszálas hátsó szárnynál, az első lökhárítónál és kerékíveknél, valamint a tetőn figyelhetők meg. Kétségkívül összhangban van a narancssárgára fújt karosszéria a fényes, fekete színű kerekekkel, míg az ajtót kinyitva az a látvány fogad minket, hogy érdemben még ki se csomagolták az autót. Belül inkább a fekete dominál, amit narancssárga kontrasztvarrásokkal törtek meg.

Ritkaságszámba menő McLarent hirdettek meg 23

Evidens az eddig leírtak alapján, hogy minden kiegészítője megvan a McLarennek, az elsősegélykészlettől a tartalék biztonsági övekig. A kifogástalan állapotot azonban az ár is tükrözi: majdnem 600 ezer dollárért árulják, tehát ha egy ilyenről álmodunk, valamivel több mint 175 millió forintot kellene előrántanunk a farzsebünkből. Márpedig senki sem vitte el a héten az ötöst a lottón.