Olvasónk küldte az alábbi fotót, amelyen az OIL-710 rendszámmal ellátott Tesla látható, és mivel az “OIL” azt jeleni, hogy “olaj”, ezért ez egy apró kis fricska lehet a kőolajszármazékokkal közlekedő autósoknak.

Megvan az év eddigi legjobb magyar rendszáma 1

És a trükk, hogy ha a 710-et megfordítjuk, akkor szintén OIL-t kapunk. Az ötlet nagyon jó!

De ne menjünk el ennek a rikító zöld Jeepnek a rendszáma mellett sem, amelyen az olvasható, hogy “SMASH”, azaz “szétzúz”. A kép utáni videóból azonnal kiderül, hogy mit is jelképez ez az autó és rendszáma.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

egyedi_rendszamok (@egyedi_rendszamok) által megosztott bejegyzés

 

 

Tudod, mennyibe kerül egy egyedi vagy egyéni rendszám itthon?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.