Aki keres az talál, és ha igazán egyedi, hamisítatlan, amerikai V8-as motorhangot, tengernyi lóerőt, és kényelmes négyajtós karosszériát szeretnénk, akkor arra is akad megoldás, méghozzá a Cadillac CTS-V. Itthon leginkább V6-os motorokkal lehet rábukkanni a használt Cadillac CTS-ekre. Mindkettő turbó nélküli, a kisebb 2,8 literes és 215 lóerős, a nagyobb pedig 3,5 literes és 311 lóerőt tud. Utóbbi adja meg a kellő dinamikát ehhez a  testhez, a gyorsulás ezzel és a hatsebességes kézi váltóval 6,3 másodperc százig, a végsebesség pedig 249 km/óra. 

Viszont a kínálat csúcsa az igazi csemege, a CTS-V ugyanis az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb lóerőgyárát kapta meg. Orrába a Corvette ZR1-ből ismert motor került. A 6,2 literes, kompresszoros blokk 564 lóerős, nyomatéka 747 Nm, amellyel a kocsi 4,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Ha igazán ritka BMW M5 alternatívát keresel, ez a te autód 1

Lehet, hogy szellentő recsegéssel, prüszkölő turbóval hozzák ugyanezt a duplaturbós német nyolchengeresek, de a mennydörgő előadás csak az amerikai módszer kiváltsága. 

A legjobb, hogy sokáig gyártották szinte változatlan technikával, így van belőle új, és olcsóbb, öregebb, sőt kombi karosszériával is elérhető, 720 literes csomagtérrel. Itthon jelenleg egyetlen eladó Cadillac CTS-V akad, kereken 11 millió forintért. 

145 ezer kilométert futott, 564 lóerős családi “gyorsvonat” ahogy a hirdető is írja.