300 ezer forintos bírságot a Bács-Kiskun megyei Tibor, akit a rendőrség hivatalos értesítője szerint június 30-án, a hajnali órákban, az Andrássy úton 132 km/órás sebességgel mértek be – számolt be róla a Blikk.

A büntetési tételt tartalmazó levél alapján az autós kikereste a rendőrség online rendszerében a tarffipax fotóit az esetről, és a fényképek közül csak egyetlenegyen szerepelt a mért sebesség, ami azért fontos, mert bizonyítékként csak a sebességet feltüntető fotó fogadható el. Ezen a képen azonban csak a jármű két fényszórója látszik, a rendszám egyáltalán nem kivehető.

Tibor természetesen fellebbezést nyújtott be, amelyben jelezte, mivel semmi sem látszik a rendszámból, nem bizonyítható, hogy ő volt a gyorshajtó. A férfi érvelését el is fogadták, és idén szeptember végén arról értesítette őt a rendőrség, hogy a bírságot visszavonták, nem kell kifizetnie a 300 ezer forintos bírságot.

Mostanában egyre több bakiba szalad bele a rendőrség a traffipaxozások során. Néhány napja egy balesetveszélyes helyről mérte a sebességet egy rendőr, hetekkel ezelőtt pedig traffipaxfotót hamisított a Police.hu.