Ha valóságshow-t szerveznének autódizájnerek számára, ez lehetne az egyik legérdekfeszítőbb párosítás. A Lexus formatervezői heteket, hónapokat töltenek el azzal, hogy egy új modell legkisebb részletébe, legfinomabb ívébe is belecsempésszék a márka teljes filozófiáját, az évszázados kézműves tradíciók hagyatékától a sci-fi filmek hangulatáig.

A Liberty Walk tuningműhely „művészei” azonban egészen máshogy dolgoznak, autóik eltúlzott formavilága egy 18+os besorolású animében is otthonosan mutatna.

Amikor a Liberty Walk kezelésbe vesz egy autót, az mindig ok az ünneplésre 1

Mégsem választja el egy világ a két alkotótábort: nemcsak azért, mert mindketten mélyen japán esztétikai elveket vallanak, hanem mert mindkettő a minőségre, a következetességre és az egységes megjelenésre való, szigorú törekvés jellemzi.

Amikor tehát a Liberty Walk hozzányúlt a Lexus legszebb típusához, az LC-hez, nem végezhettek félmunkát. És nem is tették. Először is jelentősen kiszélesített kerékíveket, megtoldott küszöböket szereltek az autóra. Elöl eltéveszthetetlen stílussal nyit a történet, a slusszpoén pedig egy kompromisszumokat nem ismerő kötény, amelyet a mélyre nyúló lökhárítóba integráltak.

Amikor a Liberty Walk kezelésbe vesz egy autót, az mindig ok az ünneplésre 27

Minden aerodinamikai elem festetlen, lakkozott karbon kompozitból készül, és míg ezek finoman simulnak bele az autó egészébe, a hasas kerékdob-idomokat, a Liberty Walk szokása szerint, látható csavarokkal rögzítették.

Mivel az LC 500 ilyen mélyre ültetve alkalmatlan volna a közlekedésre, a Liberty Walk műszaki mágusai digitálisan vezérelt AirREX légrugókat szereltek a kupé alá. A szénszálas optikai csomag 1,7 millió japán jenbe, azaz kis híján ötmillió forintba kerül.

Amikor a Liberty Walk kezelésbe vesz egy autót, az mindig ok az ünneplésre 28

Az optikai csomag az 5.0 literes V8-as szívómotorral szerelt LC500-hoz és a 3.5 literes V6-os hibrid hajtásláncot alkalmazó LC500h-hoz egyaránt megrendelhető.

Hogy tetszik a Liberty Walk-féle Lexus?
Mennybe menetel
91% (191)
Szentségtörés
9% (18)