Nem mindennapi, de szerencsés kimenetelű balesetet rögzített egy térfigyelő kamera. A helyszín ismeretlen, de bárhol lehetne Kelet-Európában. A salakon küzdő kistraktor vezetője minden idegszállal a feljutásra koncentrál. Láthatóan drámai a harc, de sikerül legyőzni az emelkedőt, ám jobbról érkezik a személyautó, és az ütközés már elkerülhetetlen.

Lehetett volna tragédia is több súlyos sérülttel, így viszont csak a traktor halála jelentett véráldozatot, a kis kerti gép nemes egyszerűséggel kettészakadt, a rajta ülő idős férfi pedig szó szerint talpra esve csodálkozott el a történteken.

a videó a hirdetés után indul

A traktorok ilyen látványos kettétörése nem ritka jelenség, és könnyebben megtörténik, mint hinnénk. Felépítéstől függ, de a klasszikus elrendezésű traktorok leggyengébb pontja a kuplungház, amit az MTZ-k esetén idehaza találóan darázsderéknak hívnak. Itt csak csavarok kötik össze a hátsó tengelyt, és a váltóházat, a kabint, valamint a motort az orral. A szerelést megkönnyíti, ha viszont komoly erőbehatás éri a szerkezetet, akkor itt törik el a technika. 

Azért ezek a mezőgazdasági gépek sem szuperhősök, van egy határ, ahol feladják a harcot.