Egy szűk csatornaszembe zuhant két kiskacsa, a mamájuk kétségbeesve hápogott a közelben. A tűzoltók és a rendőrök segítettek.

 

Csatornába zuhant két kiskacsa Budapesten, a X. kerületi Újhegyi úton csütörtök délután. A mentésük a rendőrség és a tűzoltóság közös munkájával valósult meg. A több méter mély, vaksötét csatornából csak a kiskacsák kétségbeesett csivitelését lehetett hallani, a fővárosi katasztrófavédelem videocsoportja világította be az üreget a kamerája vakujával, így kollégáink már látták is, kiket kell kimenteni.

A tűzoltók egy rögtönzött mentőponyvát készítettek, majd ezt mentőkötélre erősítették. Megvárták, amíg a kis hápik beletotyogtak, majd a megfelelő pillanatban megkezdték az emelést. Mialatt a tűzoltók a kiskacsák kiemelését végezték, a rendőrök egy dobozt kerítettek, majd miután az állatok a felszínre kerültek, a dobozba tették őket. A kacsamama mindezt testközelből nézte végig, folyamatosan az egyenruhások felett repkedve és hápogva. A mentés helyszínének közelében a Kőbányai Bányató helyezkedik el. Két rendőrhölgy a két kiskacsával elindult a tó felé, a kacsamama úton való vonulását pedig két rendőr- és egy tűzoltóautó biztosította. Miután a konvoj a tóhoz ért, a kacsák boldogan bevették magukat a nádasba.