A Ford kompakt modelljének, a Focusnak negyedik generációja 2018-ban jelent meg és egész sok változatban elérhető. Hagyományos, ötajtós kompakt, kombi és négyajtós szedán is készül belőle. Van ST sportmodell és Active nevű, emelt hasmagasságú változat is. Tető nélküli viszont nincs, de ezen segített az orosz műhely, akik nem csak egy sima kabriót csináltak, hanem rögtön egy szélvédő nélküli Speedstert.

Ahogy látható, az alapot egy ötajtós adta, aminek levágták a tetejét és összedolgozták az illesztéseit. Ajtó már nincs rajta, a beszállást kevésbé kényelmesen kell megoldani.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORD-MARKET (@ford_market) által megosztott bejegyzés, Jan 30., 2019, időpont: 5:04 (PST időzóna szerint)

A sárga autót egyértelműen bemutatókra szánják, de annyira jól sikerült, hogy simán elhinnénk koncepcióautónak is. Ez bizonyítja, hogy nem csak olyan autók adhatják meg ezt az élményt, mint a McLaren Elva vagy Ferrari Monza SP1, hanem akár egy Ford Focus is a megfelelő átalakításokkal.

Még a belteret is átdolgozták, kapott kagylóüléseket és sárga váltófüleket, valamint a vezető felé fordított műszerfalat. Utóbbihoz az előző generáció műszerfalát használták alapként. Meg mindent bőrrel kárpitoztak.

Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve 1
Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve 2

Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve

Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve

Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve 7
Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve 8
Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve 9
Az oroszok tető nélküli Ford Focusára nem voltunk felkészülve 10
Fotó megosztása:

A Ford Market légrugózást tett az autó alá, így nem csak kiállításokon, de utcán is használható maradt. A Focus benzinesei az ST kivételével mind háromhengeresek, de ez talán nem is számít egy ilyen autónál.