Elméletem szerint négy autóval lennék igazán boldog és ezek közül az egyik a 911-es Porsche, a másik a BMW E46 M3. A többit pedig már nem kell hiányolnom. Azt hittem, hogy a kéziváltóssá alakított M3 CSL-nél érdekesebbet már nem dob fel az internet. Tévedtem.

Alig hittem a szememnek, amikor a kaliforniai European Auto Source oldalán megláttam ezt a duót. A fehér E46 M3-asok soha el nem készült változatai, a négyajtós limuzin és a Touring. Utóbbi egyébként nem egyedülálló, egyrészt a BMW is készített egy prototípust, másrészt sok rajongó rakta már össze az S54B32-t a kombi bódéval. Az M3 Limousine ötlete viszont a szívemhez kicsit közelebb áll.

Úgy tartják, azért nem készült el a kombi, mert nem volt rá kellő mennyiségű igény, ahogyan az M5 Touring-ból sem tudtak eleget eladni. A négyajtósra is van magyarázatuk. A pletykák szerint egész egyszerűen nem volt elég merev a karosszéria az M3 erőihez és akkora átalakításokkal járt volna, ami meglátszott volna az árán.

Itt vannak a nem létező M3-as BMW-k 3

Szerintem az egyik legszebb szívó hangot az S54B32 tudja, ami egyébként is remek motor. 3,2 literes, szívó sorhatos, 343 lóerővel és 365 Nm nyomatékkal. Elforog 8000-ig és a kupé 5,2 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Nagyon kíváncsi volnék, milyen az élmény, ha az M3-nak pár ajtóval több jut.