Amerikában rendkívül népszerű bérautó a Ford Mustang, és ez nem sokat segít a hírén. Mert sok esetben a bérautókkal tapasztalatlan sofőrök próbálkoznak, akik nem igazán vannak tisztában a saját és az autó képességeivel. Most is egy ilyen helyzetből sikerült hatalmas kárt csinálnia egy bérlőnek.

A bordó színű, kabrió Ford Mustang épp az arizonai Scottsdale egyik Rolls-Royce-szalonja előtt parkolt, amikor el szerettek volna indulni. Ahogy illik, a szalon előtt kint állt a csodás portéka, egyenként minimum 100 milliós autókból.

Felcserélte a pedálokat, 100 milliós autót zúzott le 1

A Mustangot vezető férfi beszállt az autóba, beindította a V8-as motort, a váltót D-be húzta, és amikor az autó megindult előre, akkor a fék helyett a gázra lépett. A Mustang nekiugrott a fehér Rolls-Royce Dawnnak, és az ajtót, sárvédőt, küszöböt és kicsit a lökhárítót is érintőre vette. A kabrió eleje jóval nagyobb kárral hozta le a műveletet.

A bérautók esetében továbbra is érdemes fokozott körültekintéssel kezdeni az első pár napot, és bizonyos manőverek előtt meggyőződni, hogy megfelelő fokozatban van a váltó, illetve a jobb láb is a helyzethez illő pedálon van. Nem ciki, ha lassan indul el az ember a Mustanggal, az viszont nagyon kellemetlen, amikor lezúzza.