A román teherautósok, kamionosok hasznot húznak a koronavírusból, és azt hazudják, hogy Milánóból jöttek, hogy a vámosok, határrendészek inkább ne ellenőrizzék őket – írta olvasónk, aki felhívta figyelmünket az alábbi felvételre.

A fedélzeti kamerás videón senkit ne tévesszen meg a dátum (valószínűleg rosszul van beállítva a készülék), ez egy friss, hétvégi felvétel.

Két magyar vámoson röhög fél Románia 1

A képre kattintva indul a videó, amelyet szombat óta több mint 700 ezren láttak és 12 ezer megosztásnál tart.

Hozzánk vasárnap este jutott el a videó, azóta pedig legalább két tucat olvasónktól megkaptuk a Facebook-linket. Mindenki egybehangzóan azt írja, hogy a teherautó sofőrje szándékosan tévesztette meg a hatóság embereit, remélve, hogy azok a koronavírustól tartva inkább gyorsan továbbengedik őket.

Az esettel kapcsolatban a reggeli órákban megkerestük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy nyilatkozzanak, munkatársaik valójában miért hagyták félbe az igazoltatást. Amint megkapjuk a választ, frissítjük cikkünket.

Frissítés, megérkezett a NAV igen szűkszavú válasza:

A szituációban a NAV kollégái az általuk vélelmezett egészségügyi kockázat miatt eltértek az általános eljárási szabályoktól.

Bizonyítékul, hogy a felvétel nem készülhetett 2017-ben:

Két magyar vámoson röhög fél Románia 3

A szolgálati gépjárművet 2018-ban helyezték forgalomba Magyarországon, a rendszáma alapján