2018 őszén rekord alacsony szinten állt a Duna, így sok érdekesség előkerült az iszapból. Többek között egy haltanyává változott Lada is, ami annyira érdekesen nézett ki, hogy mindenki lefotózta, levideózta, aki csak a közelébe került. 

Az autót horgászok fedezték fel Csepelen, tűzoltók húzták partra, pár nap alatt több alkatrész és az EHG-600 feliratú rendszámok is eltűntek az autóról, amely valószínűleg a 90-es években eshetett be a folyóba.

A hazai roncsautók, elhagyott helyek egyik legkitartóbb videósa, az Urbex Gyula – Szellemvárosok – Abandoned Hungary Youtube csatorna készítője ennek az autónak is lekövette a sorsát, és ellátogatott az autó “végső nyughelyére”.

“Egyes információk szerint a kocsi még 2001-ben vagyis 17 évvel ezelőtt tűnt el. Feltehetőleg ellopták, majd menekülés közben/után beletolhatták a Dunába.  

Végül a A 7-es út mellett, a Polgárdi és Kőszárhely közötti benzinkúton kapott helyet a mára már legendássá vált Lada, amit a jelenlegi tulajdonosa turistacsalogatóként vásárolt meg és állított ki. Még éjszakai díszvilágítást is kapott a jármű.” – https://szellemvarosok.blog.hu/