Az amerikai Motor Trend magazinnál nem bízzák a véletlenre a gyorsulási versenyt, már kilencedjére szedik össze a világ legkülönbözőbb sportautóit. Legyen az a hatalmas Lamborghini Urus vagy éppen a Toyota Supra, ami közelebbi rokonságban van a BMW M2-essel, mint elsőre hangzik.

Ott van még a Dodge Challenger, a Ford Mustang Shelby GT350-es, de a Jaguar XE legbrutálisabb változata és az olyan luxusautók sem maradtak ki, mint a Bentley Continental vagy a BMW M850i.

12 sportautó mérkőzik meg a világ legnagyobb gyorsulási versenyén 1

Az ilyen művelethez azonban nem kevés térre is szükség van, ezért a McLaren Sennától Porsche 911-esig terjedő autóhalmazt a második legnagyobb rakétakísérleti központba vezették, a Kalifornia államban található Vandenberg légitámaszpontra.

Érdekesség, hogy a sárga Porsche 911 450 lóerejével nem a mezőny felső határához volt közelebb, mégis remek rajttal és igazán meglepő befutóval végzett a negyedik helyen. Az első a 800 lóerős McLaren Senna lett, a második helyen az Aston Martin DBS Superleggera futott be, a dobogó harmadik fokára pedig a Mercedes-AMG GT 63 S 4 door állt.